Tot asteptam sa primesc un semn de la Quebec-osi, am inceput sa rasfoiesc blog-urile despre Canada, si intamplarea a facut sa dau peste 2 disctutii legate de New Brunswick:
Tot rasfoind paginile acestori 2 postari, am dat de o gramada de rautati inutile si derapari necontrolate ale unor oameni atotstiutori, dar si de niste informatii utile zic eu.
Astfel se pare ca guvernul din New Brunswick, vrea sa primeasca mai multi emigranti, in momentul de fata au 3 programe de emigrare dupa cum se vede mai jos:
Treaba e ca la primul mod de a emigra : Skilled worker Applicants with Employer Support, guvernul NB desfasoara acum un program pilot, de mentionat ca este sigura provincie din Canada in care engleza/franceza sunt limbi oficiale. Programul pilot este gestionat din cate am inteles eu de francezi, dar este acceptata si engleza fara probleme.
Pentru programul  Skilled worker Applicants with Employer Support, iti trebuie o oferta de munca de la un angajator, dar in acest program pilot, guvernul NB iti ofera o confirmare care tine loc de oferta de munca in urma unui interviu telefonic. Formalitatile se desfasoara astfel:
1. Trimiti formularul atasat completat la urmatorea adresa : george.itoafa@gnb.ca
Pentru a primi un raspuns este de preferat ca mail-ul sa fie in franceza/engleza. Pentru a grabi putin lucrurile de asemenea atasat dovada existentei sumei de bani necesare printr-un extras bancar sau bunuri evaluate (10000 cad pt aplicant principal + 2500 cad/aplicant secundar)
2. In aproximativ 1-2 luni se va primi un mail de programare la interviu, care va va solicita sa le confirmati o data si o ora.
3. Dupa interviu la o perioada de timp se va primi un mail de confirmare, si prin posta foaia care va tine loc de oferta de munca, si se va putea purcede cu dosarul 2, care va contine :
4. Se trimite dosarul in NB
5. Cei din NB proceseaza dosarul si daca nu mai e necesar nimic se va trimite dosarul dupa procesare la ambasada Canadei din Bucuresti.
6 Cei de la ambasada Canadei vor anunta programarea la vizita medicala
7. Dupa vizita medicala va urma progrmarea la viza
In momentul de fata cei din NB au spus ca tot procesul va dura aproximativ 8-9 luni, pana acum s-au dat doar cateva interviuri telefonice, nu am auzit sa pice nimeni, nu a trimis nimeni inca dosarul 2.
Poti sa aplici daca nu ai CSQ dau dosarul 2 pt oricare alta provincie, si chiar daca ai trimis dosarul catre alta provincie trebuie sa specifici.
Cam atat, update cum mai aflu ceva.